Schobert Norbert a feminizmusról: „Szerintem a nők egyenlőbbek a férfiaknál, mert többre képesek, például tudnak szülni”

feminizmus
2022 február 19., 10:02
comments 23

„A jövőben nemcsak a testszégyenítéstől fogok tartózkodni, hanem a véleménynyilvánítástól fogok tartózkodni”

– ezt Schobert Norbert mondta a Péntek Esti Partizán legutóbbi adásában, ahol nemcsak „kommunikációis hibáiról” beszélt, de azt is hosszasan fejtegette, mit jelent számára a feminizmus.

De még mielőtt rátérnék az utóbbira, idéznék pár fontosabb mondatot az interjú elejéről Schoberttől, aki azok után mondta ezeket, hogy lejátszottak neki egy videóösszeállítást az elmúlt pár évben összehozott megnyilvánulásaiból. Például hogy szerinte azért mennek tönkre a magyar házasságok, mert a nők szülés után nem fogynak le, vagy hogy a holokauszt traumája miatt híznak el a zsidók.

  • „Mekkora hülye voltam, döbbenet. Már semmit sem vallok ebből.”
  • „Részben igazam volt, de nem szabad így kimondani az igazat.”
  • „Próbálok szakmailag tárgyilagos maradni, tudom, hogy hol a helyem.”
  • „Ahogy én ezt lekommunikáltam, az teljesen szar. Ma már sokkal átgondoltabban válaszolok. (...) Iszonyú gyökér voltam. (...) Magamat aláztam meg vele.”

Nem sokkal azután pedig, hogy elmondta, „ma már sokkal átgondoltabban” válaszol, Gulyás Márton felhozott neki egy példát az elhízás és a vagyoni helyzet összefüggésére, hogy a Magyar Tudományos Akadémia egy 2015-ös tanulmánya szerint „a testtömegindex szerinti elhízás a falvakban volt a legnagyobb arányú, különösen nőknél”. Schobert erre azt mondta, hogy „igen, sajnos ez így van”, mire Gulyás úgy reagált, hogy „ha így van, akkor nem mondhatod azt, hogy a vagyoni helyzet nem függ össze azzal, hogy az ember milyen típusú élelmiszereket engedhet meg magának”. És ezek után Schobertből a következő mondat szaladt ki:

„Hát azért van egy csomó olyan szegény ország a világban, ahol a szegények nagyon soványak.”

„Nálam nagyobb feminista a világon nincs”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.