Schobert Norbert a feminizmusról: „Szerintem a nők egyenlőbbek a férfiaknál, mert többre képesek, például tudnak szülni”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
február 19., szombat 10:02
23

„A jövőben nemcsak a testszégyenítéstől fogok tartózkodni, hanem a véleménynyilvánítástól fogok tartózkodni”

– ezt Schobert Norbert mondta a Péntek Esti Partizán legutóbbi adásában, ahol nemcsak „kommunikációis hibáiról” beszélt, de azt is hosszasan fejtegette, mit jelent számára a feminizmus.

De még mielőtt rátérnék az utóbbira, idéznék pár fontosabb mondatot az interjú elejéről Schoberttől, aki azok után mondta ezeket, hogy lejátszottak neki egy videóösszeállítást az elmúlt pár évben összehozott megnyilvánulásaiból. Például hogy szerinte azért mennek tönkre a magyar házasságok, mert a nők szülés után nem fogynak le, vagy hogy a holokauszt traumája miatt híznak el a zsidók.

  • „Mekkora hülye voltam, döbbenet. Már semmit sem vallok ebből.”
  • „Részben igazam volt, de nem szabad így kimondani az igazat.”
  • „Próbálok szakmailag tárgyilagos maradni, tudom, hogy hol a helyem.”
  • „Ahogy én ezt lekommunikáltam, az teljesen szar. Ma már sokkal átgondoltabban válaszolok. (...) Iszonyú gyökér voltam. (...) Magamat aláztam meg vele.”

Nem sokkal azután pedig, hogy elmondta, „ma már sokkal átgondoltabban” válaszol, Gulyás Márton felhozott neki egy példát az elhízás és a vagyoni helyzet összefüggésére, hogy a Magyar Tudományos Akadémia egy 2015-ös tanulmánya szerint „a testtömegindex szerinti elhízás a falvakban volt a legnagyobb arányú, különösen nőknél”. Schobert erre azt mondta, hogy „igen, sajnos ez így van”, mire Gulyás úgy reagált, hogy „ha így van, akkor nem mondhatod azt, hogy a vagyoni helyzet nem függ össze azzal, hogy az ember milyen típusú élelmiszereket engedhet meg magának”. És ezek után Schobertből a következő mondat szaladt ki:

„Hát azért van egy csomó olyan szegény ország a világban, ahol a szegények nagyon soványak.”

„Nálam nagyobb feminista a világon nincs”

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt