Soltész Miklós kiállt mise közben, hogy az ellenzéken gúnyolódjon

humor
2022 február 19., 19:29
comments 18
photo_camera Soltész Miklós beszédet mond az állami támogatással megújult Kisboldogasszony plébániatemplomban tartott hálaadó szentmisén Héhalomban Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Vérbő politikai beszédet tartott a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton abból az alkalomból, hogy kormányzati támogatással megújult a héhalmi templom.

A Kisboldogasszony Plébániatemplom ünnepélyes megáldása alkalmából Soltész Miklós arról beszélt az MTI szerint, hogy a rendszerváltozás kezdetén sokan bíztak abban, hogy a Sztálin, Rákosi, és Apró Antal nevével fémjelzett idők nem fognak visszatérni. Aztán azt fejtegette, hogy most mégis visszatértek, és az ellenzékről a kormánymédiában terjesztett állításokra utalgatott.

Ha valaki nem értené, hogy miért pont ennek a három kommunistának a neve jutott az eszébe, teszem azt, Kádár Jánosé helyett, akkor a rövid tudósítás vége erre választ ad. Ott ugyanis Apró Antal unokájának férjére, Gyurcsány Ferencre és a miniferis plakátokra utal rendkívül finom humorral Soltész:

Mindez azt mutatja, „az apró klánok és az apró klónok itt vannak közöttünk" - fogalmazott az MTI szerint.

Az ellenzék egyházpolitikai programjáról tegnap közöltünk interjút.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt