Az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben

POLITIKA
2022 február 20., 14:42
comments 1

Az ellenzéki pártszövetség, az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben - közölte a hat párt közös, vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusa az utóbbi évek egyik legnagyobb kormányzati korrupciós botrányának nevezte, hogy Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, igazságügyiminiszter-helyettes rendszeresen több milliós forintos kenőpénzeket fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Végrehajtói Kar elnökétől.

Kunhalmi Ágnes (MSZP)
photo_camera Kunhalmi Ágnes (MSZP) Fotó: Egységben Magyarországért / Youtube

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint kizárt, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter minderről ne tudott volna, sőt azt is, hogy maga Orbán Viktor ne tudna arról, mi történik a kormányában. „Ezt ki kell deríteni, ezért kezdeményezünk országgyűlési vizsgáló bizottságot” - mondta.

Konczer Erik (DK) szerint gyalázat, hogy a Polt Péter vezette ügyészség nem rendelte el sem Völner letartóztatását, sem a házi őrizetét sem, miközben egy ilyen befolyásos gyanúsított esetében fennállhat a szökés, a bűnismétlés, és a tanúk befolyásolásának a veszélye is. Konczer azt mondta, meg akarják tudni, hogy meddig érnek a szálak, és milyen szerepe volt az ügyben Varga Juditnak, Rogán Antalnak, illetve Orbán Viktornak.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese pedig arról beszélt, a magyar embereknek elegük van abból, hogy a fideszes kiváltságosok minden következmény nélkül bármit megtehetnek. Szerinte április 3-án arról fogunk szavazni, eljön-e végre a tisztességes politika ideje, az igazság pillanata, amikor „nem titkolhatják tovább Orbánék a bűneiket”.

A Völner-ügy részleteit a nyomozati iratok alapján bemutató cikksorozatunk itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.