Az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben

február 20., vasárnap 14:42
1

Az ellenzéki pártszövetség, az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben - közölte a hat párt közös, vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusa az utóbbi évek egyik legnagyobb kormányzati korrupciós botrányának nevezte, hogy Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, igazságügyiminiszter-helyettes rendszeresen több milliós forintos kenőpénzeket fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Végrehajtói Kar elnökétől.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) Fotó: Egységben Magyarországért / Youtube

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint kizárt, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter minderről ne tudott volna, sőt azt is, hogy maga Orbán Viktor ne tudna arról, mi történik a kormányában. „Ezt ki kell deríteni, ezért kezdeményezünk országgyűlési vizsgáló bizottságot” - mondta.

Konczer Erik (DK) szerint gyalázat, hogy a Polt Péter vezette ügyészség nem rendelte el sem Völner letartóztatását, sem a házi őrizetét sem, miközben egy ilyen befolyásos gyanúsított esetében fennállhat a szökés, a bűnismétlés, és a tanúk befolyásolásának a veszélye is. Konczer azt mondta, meg akarják tudni, hogy meddig érnek a szálak, és milyen szerepe volt az ügyben Varga Juditnak, Rogán Antalnak, illetve Orbán Viktornak.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese pedig arról beszélt, a magyar embereknek elegük van abból, hogy a fideszes kiváltságosok minden következmény nélkül bármit megtehetnek. Szerinte április 3-án arról fogunk szavazni, eljön-e végre a tisztességes politika ideje, az igazság pillanata, amikor „nem titkolhatják tovább Orbánék a bűneiket”.

A Völner-ügy részleteit a nyomozati iratok alapján bemutató cikksorozatunk itt olvasható.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt