Deutsch Tamás félti az Európai Unió alapintézményeit

eu
2022 február 20., 8:15
comments 15

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Kossuth rádióban azt mondta, szerinte veszélyben vannak az Európai Unió alapintézményei, mert nem saját logikájuk alapján működnek. Deutsch Tamás azt mondta, „hosszú évek óta mindenki azt tapasztalja, hogy szervezetten, irányítottan, az Európai Unió alapintézményeit maga alá gyűrve működik a Soros-hálózat”.

photo_camera Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetõje sajtótájékoztatót tart a Képviselõi Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Szerinte Soros György „magukat függetlennek hazudó” szervezeteket támogat, „amelyek a legdurvább rágalmakat, hazugságokat gyártják, (...) és ez a hálózat jól szervezetten politikai akaratképzést folytat oly módon, hogy beavatkozik az Európai Unió intézményeinek működésébe”.

Az MTI szerint Deutsch Tamás a jogállamisági rendelet elbírálásával kapcsolatban azt mondta, az Európai Bíróság politikai döntést hozott, és ezt szerinte előre jelezte a bíróság elnöke, aki több sajtónyilatkozatában is elmondta, hogy a Magyarország és Lengyelország által benyújtott kereset kapcsán nem a jogkérdés a fontos, hanem az a politikai kérdés, hogy milyen irányba fejlődik tovább az európai együttműködés.

Deutsch szerint „kereskedelmi televíziós valóságshow-t„ csináltak az ítélethirdetésből, és egyúttal „kampányhirdetést adtak fel”, hogy ezzel „beavatkozzanak” a magyar választások ügyébe. Úgy fogalmazott, hogy „hangosan hörögtek” a baloldal képviselői az Európai Parlamenten belül az ítélethirdetés miatt. Szerinte „az uniós intézmények politikai zsarolóeszközként kívánják ezt a jogállamisági rendeletet alkalmazni”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt