A Fidesz nem hagyta, hogy elvegyék Völner végkielégítését

február 21., hétfő 12:23
10

Hétfőn tárgyalta az Országgyűlés igazságügyi bizottsága az MSZP-s Tóth Bertalan javaslatát, aminek az lett volna a célja, hogy a korrupcióval gyanúsított Völner Pál ne kaphasson végkielégítést, hacsak nem mentik fel a bíróságon.

A párt közleménye szerint a Fidesz leszavazta a módosító indítványt, amivel „nyilvánvalóvá tette, hogy továbbra is a korrupció oldalán áll, és egyetlen bűnözőt sem hagy az út szélén”.

„Az MSZP szerint Völner Pált nem lehet 4 millió forintos végkielégítéssel jutalmazni azért, mert lemondott az államtitkári posztjáról, miután lebukott. A korrupcióval szemben zéró tolerancia elvét kell követni tettekben is, nem csak szavakban, ahogyan azt a Fidesz teszi.”

Völner Pál Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az ügyészség szerint Völner éveken át, rendszeresen vett át kenőpénzeket Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől. Miniszterhelyettesi, államtitkári posztjáról lemondott, de továbbra is tagja a Fidesz-frakciónak.

Az ügyről készült cikksorozatunkat, benne a nyomozati anyagok részleteivel, itt olvashatja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt