Házkutatási paranccsal szállt ki a NAV Iványi Gábor egyesületéhez

POLITIKA
2022 február 21., 09:22

Hétfő reggel kb. 30 NAV ellenőr érkezett házkutatási paranccsal az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjába - írja a hvg.hu. „Ez egy demonstratív politikai akció” – mondta a lapnak Iványi Gábor, az egyesület vezetője.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

A szervezetnek adótartozása van, amit Iványi szerint azért nem tudnak kifizetni, mert eleve milliárdokkal tartozik nekik a kormány. Azt mondta, ha ez a pénz megérkezik, nagyon szívesen kifizetik belőle a NAV-ot is. Az ellenőrökkel tárgyalni fognak.

Frissítés (11.35): A helyszínen levő kollégánk szerint továbbra is az épületben vannak az adóellenőrök. Iványi Gábor is odakint várakozik, és bár őt beengednék, a lelkész ragaszkodna a sajtó jelenlétéhez, amibe viszont az adóellenőrök nem egyeztek bele.

A hvg.hu közben arról ír, hogy a NAV „több jogi személlyel kapcsolatban” és „költségvetési csalás” miatt nyomoz, ezért akarnak iratokat lefoglalni. Ez Iványit váratlanul érte.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Az Iványi által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget évekkel ezelőtt megfosztották egyházi státuszától, ennek ellenére intézményeket tart fenn. Az egyébként is anyagi gondokkal küszködő szervezet számlájáról tavaly év elején közel 250 millió forintot inkasszált a NAV.

Iványi neve legutóbb azért került be a hírekbe, mert Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt őt jelölte volna Novák Katalinnal szemben köztársasági elnöknek. Az egyesült ellenzék végül ehelyett Róna Péter jelölésében tudott megegyezni.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.