Két év után ismét beengedik a külföldieket Ausztráliába

járvány
2022 február 21., 06:59
photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

Rokonok és barátok borultak egymás nyakába a sydney-i és a melbourne-i reptéren, mivel ismét beutazhatnak Ausztráliába külföldi állampolgárok. Az elmúlt két évben jóformán senkit sem engedtek be a járvány miatt.

photo_camera Fotó: SAEED KHAN/AFP

Az új szabályok szerint a kétszer oltottaknak nem kell karanténba menniük, az oltatlanoknak viszont 14 napot kell szállodában tölteniük saját költségükön. Az ország többi részétől eltérően Nyugat-Ausztráliába csak március 3-ától, három oltás birtokában lehet majd korlátozás nélkül beutazni.

A kormány a turizmus fellendülését is várja az intézkedéstől, az utolsó járvány előtti évben 9,5 millió külföldi érkezett az országba. (BBC)

photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.