Még 30 körzetben nincs elég aláírása a Kétfarkú Kutya Pártnak

POLITIKA
2022 február 21., 19:22
comments 11

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak hivatalosan még csak öt jelöltjét vette nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda, de már 41 jelöltjüknek összegyűlt a szükséges aláírás - ezt közölte a párt az RTL Klub híradójával. Terdik Roland, a párt képviselőjelöltje a híradó riporterének azt mondta, még 30 választókerületben nem jött össze a szükséges mennyiségű aláírás, többségében vidéki körzetekben.

Az országos lista állításához legalább 71 jelöltre van szüksége egy pártnak. Ehhez a kisebb pártok közül a Mi Hazánk áll a legközelebb, eddig a párt 48 jelöltjét vették nyilvántartásba, de a párt közlése szerint már 100 kerületben összejöttek a szükséges aláírások, így biztos, hogy lesz országos lista. Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom eddig 17 jelöltet tudott nyilvántartásba vetetni, de a párt közlése szerint már 42 jelöltnek van elég aláírása. A párt és a kampány működéséről mindenképpen érdemes elolvasni a 444 beépülős riportját. Az oltásellenes kamupártok üzemeltetésében nagy gyakorlattal rendelkező Gődény György Normális Élet Pártjának pedig eddig 48 bejegyzett képviselője van.

Emlékezetes, hogy Bayer Zsolt az egy héttel ezelőtt, a Magyar Nemzetben megjelent cikkében arra szólította föl a kormánypárti szavazókat, hogy aláírásukkal támogassák a Mi Hazánk, a Megoldás Mozgalom és minden más, a baloldali összefogáson kívüli párt jelöltjeit.

Az összefogás egyik jelöltje, Jámbor András is támogatta aláírásával az MKKP-t, de az RTL Klubnak azt nyilatkozta, arra kéri a párt szavazóit, hogy egyéniben az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért jelöltjeire szavazzanak. Az Egységben Magyarországért támogatja Jámbor döntését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.