Kényszerpolitikusok a digitális mittudoménmiért

2022 február 18., 08:56
  • Digitalizáció. Mérsékelt szabadelvűség. Szolgáltató állam.
  • Képviselőnek jelentkeztem Gattyán György pártjába. Ezt a mantrát sikerült is megtanulnom.
  • A mozgalom főleg Gattyán alkalmazottaiból, sportolókból és influencerekből áll, de felbukkannak volt minisztériumi alkalmazottak és egy ex-helyettes államtitkár is.
  • Az ország legégetőbb problémájának az analóg közigazgatást és az ezzel járó túl sok igazolványt tartják.
  • Az ellenzéki mozgalom elindítása nem ártott meg a jó kapcsolatnak Szijjártó Péter minisztériumával, a Teqball-diplomácia pöröghet tovább.

„1200 emberből nagyjából 90 százalék azért nem vállalható, mert vagy politikai kém, vagy újságíró, vagy csak simán bolond, vagy pedig pénzt akar”.

Ezt Huszár Viktor, a Gattyán-párt alelnöke mondta a pártjához képviselőnek jelentkezőkről az Andrássy-úti ex-luxusáruház legfelső emeletén kialakított tárgyalóteremben. A leírás meghökkentően pontosnak tűnt. A teremben rajtam kívül még három potenciális képviselőjelölt-társam ült. Az egyikük politikai tanácsadó és fővárosi köztisztviselő, de állítása szerint már húsz éve egy hullámhosszon vannak Gattyánnal. A másikuk, egy idősebb hölgy, visszalépett az ellenzéki előválasztáson. Gyulán indult, ahol szerinte „váltógazdálkodás, váltólopás” folyik, „együtt kaszinózik az ellenzéki jelölt meg a fideszes”. A megbeszélés alatt több körben is szórólapokat osztott magáról és őszi kampányáról. A harmadik egy öltönyös fiatalember, aki csak egy dologról akart beszélni: hogyan és mikor választják ki a képviselőjelölteket, és mikor beszélhet személyesen az elnök úrral.

Én azért ültem velük egy asztalnál, mert még karácsony előtt országgyűlési képviselőjelöltnek, vagy ahogy ők hívják, „területi kutató képviselőnek” jelentkeztem Gattyán György pártjába. Küldtem nekik egy motivációs levelet, egy megnyesegetett önéletrajzot és egy rövid videót magamról. Úgy látszik ez bőven elég volt, mert két hétre rá felhívott egy kedves hölgy, hogy komolyan gondolom-e jelentkezésemet a Megoldás Mozgalomba, és ha igen, nincs-e kedvem elmenni egy személyes találkozóra az alelnökkel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.