Repülőjáratot szervez a Márki-Zay Péter féle londoni Kossuth Kör a szavazni akaró angliai magyaroknak

POLITIKA
2022 február 21., 12:58
comments 16

„Bárhogy is döntesz a szavazásod helyét illetően, a Repülővel Jöttünk kezdeményezéssel azt szeretnénk elérni, hogy teljen meg egy teljes repülőgép járat azokkal az angliai magyarokkal, akik egy hosszú hétvégével és családlátogatással kötnék össze a 2022-es választást Magyarországon” - áll a valasztas22.uk oldalon, amit a Márki-Zay Péter féle londoni Kossuth Kör civiljei működtetnek.

Azt írják, a 2018-as tapasztalatok szerint sok angliai magyar nem jutott el időben a londoni nagykövetségre, ahol leadhatta volna a szavazatát, sokan órákat álltak sorba, sokakat elküldtek a szavazóhelyiségektől. Ezért 2022-ben sokan inkább Magyarországon szavaznának. Az oldal ebben szeretne segíteni azzal, hogy magyarokat szervez egy Ryanair-járatra London és Budapest között.

Az oldalon telekocsi is szerveződik azoknak, akik külképviseleten szavaznának, de nehézkes odajutniuk.

Több szakértő is kritizálta már a magyar kormányt, amiért indokolatlanul megnehezíti a külföldön élő magyarok számára a választójoguk gyakorlását. Különösen a határon túli magyarok szavazási lehetőségeivel összehasonlítva éles a kontraszt, Erdélyből ugyanis lehet levélben is szavazni, míg Londonból nem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt