11 év fegyházat kapott egy somogyi férfi, aki részegen rendszeresen megerőszakolta a nevelt lányát

bűnügy
2022 február 22., 16:46

Jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a somogyi férfit, aki szexuális cselekmények végzésére kényszerítette nevelt lányát – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

A Váci Fegyház és Börtön felújított épületszárnyának egyik zárkája az átadás napján, 2017. december 15-én.
photo_camera A Váci Fegyház és Börtön felújított épületszárnyának egyik zárkája az átadás napján, 2017. december 15-én. Illusztráció: Mónus Márton/MTI

A 44 éves vádlott egy somogyi településen élt az élettársával, 3 közös gyerekükkel és a nő korábbi házasságából született kiskorú fiával és lányával. A férfi a nevelt lányát fizikai bántalmazással fenyegetve – többnyire ittasan – rendszeresen szexuális cselekmények végzésére kényszerítette 2018 nyarától kb. 1,5 éven át.

A védelem felmentés iránti fellebbezése miatt eljáró Pécsi Ítélőtábla – az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék októberi ítéletét helybenhagyva – a férfit 11 év fegyházbüntetéssel sújtotta 18. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.