A nemzetbiztonsági kabinet tárgyalja Ukrajna ügyét

POLITIKA
2022 február 22., 7:51
comments 4

Orbán Viktor irodájában összeült a nemzetbiztonsági kabinet az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából - számolt be az MTI. Pintér Sándor belügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke tagja ennek a testületnek.

photo_camera Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b4), Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j3), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke (j) Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Korábban a miniszterelnök és a külügyminiszter is arra utaltak, Magyarország részese az uniós álláspontnak, és eddig sem törte meg az uniós egységet. Ugyanakkor Szijjártó „a diplomáciai megoldásba vetett utolsó utáni reményről” is beszélt.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint „Putyin orosz elnök Orbán Viktor "békemisszióját" egy vállrándításra sem méltatva zöld utat adott a nyílt agressziónak.”

Márki-Zay Péter fel fogja hívni a szövetséges pártok vezetőit Ukrajna ügyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt