A nemzetbiztonsági kabinet tárgyalja Ukrajna ügyét

POLITIKA
2022 február 22., 07:51
comments 4

Orbán Viktor irodájában összeült a nemzetbiztonsági kabinet az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából - számolt be az MTI. Pintér Sándor belügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke tagja ennek a testületnek.

Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b), Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (b4), Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelõs államtitkára (j3), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j2) és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfõnöke (j)
photo_camera Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b4), Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j3), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke (j) Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Korábban a miniszterelnök és a külügyminiszter is arra utaltak, Magyarország részese az uniós álláspontnak, és eddig sem törte meg az uniós egységet. Ugyanakkor Szijjártó „a diplomáciai megoldásba vetett utolsó utáni reményről” is beszélt.

link Forrás

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint „Putyin orosz elnök Orbán Viktor "békemisszióját" egy vállrándításra sem méltatva zöld utat adott a nyílt agressziónak.”

link Forrás

Márki-Zay Péter fel fogja hívni a szövetséges pártok vezetőit Ukrajna ügyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.