A rendőrsorfalba hajtott egy autó Új-Zélandon

járvány
2022 február 22., 07:04

Egy oltásellenes tüntető egyenesen a protestálók előtt álló rendőrsorfalba hajtott, de végül nem ütött el egyetlen ember sem - írja az AP hírügynökség. Más tüntetők irritációt okozó sprével támadtak a rendőrökre kedden.

Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban két hete tüntetnek az oltásellenesek a parlament előtt, most a rendőrség szorosabbra fogta a kordont. Az újabb összecsapások előzménye rendőrök és tüntetők között, hogy egy nappal ezelőtt a demonstrálók emberi ürüléket dobtak a rendőrökre.

Rendőr az oltásellenes tüntetésen Wellingtonban, 2022. február 22-én.
photo_camera Rendőr az oltásellenes tüntetésen Wellingtonban, 2022. február 22-én. Fotó: DAVE LINTOTT/AFP

A miniszterelnök, Jacinda Ardern azt mondta, a tüntetők túl messzire mentek, és ideje lenne hazamenniük. „Ami Wellingtonban történik, az rossz” - mondta.

A legutóbbi összecsapások azután történtek, hogy 250 rendőr érkezett a demonstráció helyszínére, és targoncával pakoltak betonakadályokat a tüntetők táborhelyéhez. Ezeket az akadályokat arra használták, hogy távozni engedjék az utcákat blokkoló autókat, de újabbakat nem engedtek be.

Egy fehér autó a forgalommal szemben a rendőrsorfal felé hajtott, de azok gyorsan el tudtak ugrani az útjából. A rendőrök végül kirángatták a sofőrt a járműből, és letartóztatták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.