Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

A rendőrsorfalba hajtott egy autó Új-Zélandon

járvány
február 22., 7:04

Egy oltásellenes tüntető egyenesen a protestálók előtt álló rendőrsorfalba hajtott, de végül nem ütött el egyetlen ember sem - írja az AP hírügynökség. Más tüntetők irritációt okozó sprével támadtak a rendőrökre kedden.

Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban két hete tüntetnek az oltásellenesek a parlament előtt, most a rendőrség szorosabbra fogta a kordont. Az újabb összecsapások előzménye rendőrök és tüntetők között, hogy egy nappal ezelőtt a demonstrálók emberi ürüléket dobtak a rendőrökre.

photo_camera Rendőr az oltásellenes tüntetésen Wellingtonban, 2022. február 22-én. Fotó: DAVE LINTOTT/AFP

A miniszterelnök, Jacinda Ardern azt mondta, a tüntetők túl messzire mentek, és ideje lenne hazamenniük. „Ami Wellingtonban történik, az rossz” - mondta.

A legutóbbi összecsapások azután történtek, hogy 250 rendőr érkezett a demonstráció helyszínére, és targoncával pakoltak betonakadályokat a tüntetők táborhelyéhez. Ezeket az akadályokat arra használták, hogy távozni engedjék az utcákat blokkoló autókat, de újabbakat nem engedtek be.

Egy fehér autó a forgalommal szemben a rendőrsorfal felé hajtott, de azok gyorsan el tudtak ugrani az útjából. A rendőrök végül kirángatták a sofőrt a járműből, és letartóztatták.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt