Lemondott Hódmezővásárhely jegyzője

POLITIKA
2022 február 22., 09:33
comments 6

Márki-Zay Péter így kommentálta dr. Tatár Zoltán döntését: „Mélységesen sajnálom, és felháborít, hogy politikai nyomás alá helyezték a jegyzőnket”.

A város polgármesteri hivatala Facebookon tette közzé, hogy keddi hatállyal, saját kérésére távozik a jegyző. A jegyzői jogkörben ezentúl dr. Karsai Éva aljegyző jár el.

A közleményben arról írnak, hogy Márki-Zay Péter polgármester szerint a jegyzőt a választási bizottság kiválasztása kapcsán helyezték politikai nyomás alá Lázár János emberei.

A jegyző távozásával kapcsolatban megszólalt a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete is, az MTI-hez eljuttatott közleményükben arról írnak, Tatár Zoltánnak, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetőjének lemondásával „egyértelműen bebizonyosodott”, hogy Márki-Zay Péter és politikai közössége befolyásolni, manipulálni akarta a helyi választás lebonyolításáért felelős testület összetételét és munkáját.

„Tatár Zoltán a jogszabályoknak megfelelően javaslatot tett a közgyűlésnek az országgyűlési egyéni választási bizottság tagjaira, majd az eredeti előterjesztését az utolsó pillanatban módosította, és egy köztiszteletben álló tanárnő helyett a választáson jelöltként induló Márki-Zay Péter ügyvédjének lányát javasolta tagnak” - írta a Fidesz helyi szervezete.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.