Lemondott Hódmezővásárhely jegyzője

POLITIKA
február 22., 9:33
comments 6

Márki-Zay Péter így kommentálta dr. Tatár Zoltán döntését: „Mélységesen sajnálom, és felháborít, hogy politikai nyomás alá helyezték a jegyzőnket”.

A város polgármesteri hivatala Facebookon tette közzé, hogy keddi hatállyal, saját kérésére távozik a jegyző. A jegyzői jogkörben ezentúl dr. Karsai Éva aljegyző jár el.

A közleményben arról írnak, hogy Márki-Zay Péter polgármester szerint a jegyzőt a választási bizottság kiválasztása kapcsán helyezték politikai nyomás alá Lázár János emberei.

A jegyző távozásával kapcsolatban megszólalt a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete is, az MTI-hez eljuttatott közleményükben arról írnak, Tatár Zoltánnak, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetőjének lemondásával „egyértelműen bebizonyosodott”, hogy Márki-Zay Péter és politikai közössége befolyásolni, manipulálni akarta a helyi választás lebonyolításáért felelős testület összetételét és munkáját.

„Tatár Zoltán a jogszabályoknak megfelelően javaslatot tett a közgyűlésnek az országgyűlési egyéni választási bizottság tagjaira, majd az eredeti előterjesztését az utolsó pillanatban módosította, és egy köztiszteletben álló tanárnő helyett a választáson jelöltként induló Márki-Zay Péter ügyvédjének lányát javasolta tagnak” - írta a Fidesz helyi szervezete.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt