Az ember, aki a Jobbikból emelné fel a cigányságot

POLITIKA
2022 február 23., 10:49
comments 1

Mindszentre tartott, hogy akváriumot és halakat vegyen a kisfiának, amikor megcsörrent a telefonja. Jakab Péter nevét olvasta a kijelzőn, úgyhogy hamar félrehúzta a kormányt. „És akkor közölte velem. Mondanom sem kell, nagyon meglepődtem.”

Varga Ferenc alig jutott szóhoz, amikor a Jobbik elnöke befutó hellyel kínálta a közös ellenzéki listán. „Nyilván tudjuk, hogy a Jobbik korábban nem volt túlságosan elfogadott párt a cigányság körében, és a mai napig vannak falak, amiket le kell bontani. Felmerült bennem a kérdés, hogy mit fog szólni a közvélemény.”

Ez a futó gondolat nem ébresztett benne valódi kétségeket. Időt sem kért, szinte rögtön igent mondott.

Miután letette a telefont, egy ideig döbbenten ült az autójában az út szélén, majd továbbhajtott a megbeszélt találkozóra. 40 literes akváriumot vett egy idős házaspártól, benne négy guppival és néhány algaevő harcsával.

Ő lesz a valaha árpádsávos-masírozó-cigányozó párt első vállaltan roma képviselője a parlamentben.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.