Bevándorlók csaptak össze a rendőrséggel a mexikói határon

külföld
február 23., 9:21
comments 1

Erőszakba torkollott a lassan egy hónapja tartó demonstráció Mexikó déli határán. Több tucat bevándorló csapott össze a mexikói rendőrséggel kedden - írja a Reuters.

A tüntetések "teljesen szabályozhatatlanná váltak, mert az emberek nagyon kétségbeesettek" - mondta Irieno Mujica, emberjogi aktivista, majd hozzátette "Sokan hónapok óta várnak", hogy elhagyhassák a várost. A mexikói Migrációs Intézet elítélte az épületei előtt tartott erőszakos tüntetéseket.

photo_camera Fotó: GUILLERMO ARIAS/AFP

A Dél-Amerikából és Afrikából érkező bevándorlóknak hónapokat kell várniuk Tapachula városában, a dél-mexikói határnál, hogy megkaphassák az engedélyt az átkelésre. Sokuknak nincs elég pénzük ennyi ideig a városban maradni, így kénytelenek az utcákon aludni. Ételhez is sokszor csak helyi önkénteseknek köszönhetően jutnak.

Az elmúlt hetekben még békés demonstrációk folytak. Múlt héten a tüntetők tűvel és cérnával varrták össze az ajkukat, ezzel jelezve a hatóságoknak: elfogadhatatlanok a 3-4 hónappal későbbre kiadott időpontok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt