Bővítik az EU-beutazásra alkalmas vakcinák listáját

járvány
2022 február 23., 10:41
comments 3

Az EU tagállamai megegyeztek: megnyitják határaikat azon utazók számára, akik a WHO által elismert vakcinákkal oltatták be magukat.

"A tagállamoknak fel kell oldaniuk a nem-szükségszerű beutazásokat érintő, ideiglenes korlátozásokat az EU-n belül a WHO által elismert vakcinákkal oltottak számára" - olvasható az uniós kormányok által kedden elfogadott ajánlásban, ami március elsejétől lép érvénybe.

Jövő hónaptól a Pfizer-BionTech, Moderna, (Európában gyártott) AstraZeneca, Johnson & Johnson és a Novavax vakcináin túl mostantól a kínai gyártású Sinophram és Sinovac, az EU-n kívül gyártott AstraZeneca, és az indiai Bharat Biotech által előállított vakcinák is lehetővé teszik a beutazást az EU területére. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.