Garancsi István kaszinói is Tiborcznál bankolnak

gazdaság
2022 február 23., 15:35
comments 5

Szinte mágnesként vonzza az új ügyfeleket a Gránit Bank, és ezúttal egy igazi nagyágyút köszönthettek a pénzintézetnél, amelynek 57 százalékos tulajdonrészét december 30-án vásárolta meg Tiborcz István, a miniszterelnök veje BDPST Zrt. nevű cége.

Andy Vajna egykori cégének, az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft.-nek 2014-ben három hónapig már volt számlája a Gránit Banknál, de utána átpártolt az MKB-hoz. Most viszont az LVC-nél elérkezettnek látták az időt a visszatéréshez: tavaly december 3-án a kaszinós cég újra számlát nyitott a banknál - derül ki nyilvános adatbázisokból. Az LVC persze már nem a 2019 januárjában elhunyt Vajna örököseinek tulajdonában van, hanem Garancsi István, a kormányfő barátjának 60 százalékos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a kormányszóvivő férjének 40 százalékos tulajdonában.

A kaszinós cégnél van pénzforgalom bőven - és a kaszinóknál a törvényi előírások szerint különösen ügyelni kell a pénzmosásra -, hiszen például 2020-ban 26,2 milliárd forint forgalmat és 7,5 milliárd forint nyereséget könyvelhettek el. Az LVC jövője is biztosított, ugyanis a kormány tavaly szeptemberben 2056-ig meghosszabbította az öt budapesti kaszinót üzemeltető vállalkozás koncesszióját.

Tiborcz István cégének új bankja népszerű az állami cégek körében, de mi írtuk meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 28 éves lánya, Szokira-Orbán Sára is a sógora bankját választotta új cége számlavezetőjének.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.