Garancsi köre 35 éves kaszinó-koncessziót kapott

szerencsejáték
2021 szeptember 7., 5:56
comments 15

Andy Vajna egykori cége, az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft., ami most Garancsi István 60 százalékos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf 40 százalékos tulajdonában van, 2056-ig üzemeltetheti a fővárosban található öt kaszinóját - írja a Telex.

Az előző koncesszió 2024-ben járt volna le, ezt hosszabbították meg most újabb 35 évre. Erre azért volt lehetőség, mert a 2021-es költségvetést megalapozó törvényben kiemelt nemzetgazdasági érdeknek nyilváníthatóvá tették a kaszinó üzemeltetést, és lehetőséget adtak arra, hogy a szerencsejáték-szervezés állami felügyeletéért felelős miniszter a meglévő szerződés felének lejárta után újraossza a koncessziót. Az LVC Diamond 2015-ben elnyert koncessziói 2024 végén jártak volna le, így beleesett abba a kategóriába, ahol már újraköthető a szerződés - írja a Telex cikke.

A cikk szerint az érintett öt budapesti kaszinó nagyjából évi 10 milliárd forint nyereséget termel.

(A cikkben korábban a Telex nyomán az szerepelt, hogy tendereztetés nélkül jutott hozzá az LVC Diamond a koncesszióhoz. A Nemzeti Koncessziós Iroda jelezte, hogy ez nem így van. A cikket ezért módosítottuk.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt