1600 menekült érkezett Záhonyba az elmúlt két napban Ukrajnából

február 25., péntek 16:51
1

Az elmúlt két napban mintegy 1600 menekülő érkezett Záhonyba Ukrajnából, mondta a település polgármestere az MTI-nek. Helmeczi László hozzátette: az érkezők döntő többségét rögtön elvitték az ország más térségeibe rokonok, ismerősök, ezért az önkormányzatnak csupán nyolcvan ember, többségében nő és gyermek elhelyezéséről kellett gondoskodnia. Közülük harmincan maradtak tartósan, őket a művelődési házban szállásolták el.

A matracokat, fekvőhelyeket a lakosság adta össze, pénteken takarókat kaptak a Magyar Vöröskereszttől,

mondta.

Fotó: Kaufmann Balázs/444

A záhonyi vasútállomáson a Magyar Református Szeretetszolgálat fogadja étellel és itallal a menekülteket. A szervezet közösségi koordinátora, Szendrei Miklós arról számolt be, hogy míg csütörtökön szinte kizárólag Kárpátaljáról érkeztek menekülők Záhonyba, már egyre többen jönnek Ukrajna távolabbi vidékeiről. Az MTI úgy tudja, hogy

a kiskorúakat akkor is beengedik az országba a magyar hatóságok, ha nem rendelkeznek útlevéllel, illetve sokuknak még születési bizonyítványuk sincs.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt