Indítványozta a legfőbb ügyész Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését

bűnügy
2022 február 25., 12:39
comments 7
photo_camera Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője Fotó: botost/444.hu

„Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére”

- adta hírül az MTI a Legfőbb Ügyészség nyomán pénteken.

A Központi Nyomozó Főügyészség folyamatban lévő nyomozása során megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth 2016-ban Horváth Csabával - Zugló jelenlegi polgármesterével, a Fővárosi Közgyűlés akkori tagjával - a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetéséhez kerestek fel egy társaságot, amitől a nyereség felére tartottak igényt.

„Tóth Csaba cselekménye vesztegetés látszatát keltve üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti” - írják.

A legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Tóth országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a büntetőeljárás lefolytatására csak így nyílhat lehetőség.

A főügyészség szerdán jelentette be, hogy korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított a zuglói polgármester és egy volt helyi politikus. Már akkor jelezték, hogy a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatban elkövetett esetleges visszaéléseket vizsgálják. Meg is írtuk, mi állhat az ügy hátterében.

A hivatal - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével - a zuglói önkormányzat épületében kutatásokat és lefoglalásokat végzett.

Az ügyről ebben a Magyar Jeti epizódban volt szó:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt