Indítványozta a legfőbb ügyész Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését

bűnügy
2022 február 25., 12:39
Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője
photo_camera Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője Fotó: botost/444.hu

„Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére”

- adta hírül az MTI a Legfőbb Ügyészség nyomán pénteken.

A Központi Nyomozó Főügyészség folyamatban lévő nyomozása során megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth 2016-ban Horváth Csabával - Zugló jelenlegi polgármesterével, a Fővárosi Közgyűlés akkori tagjával - a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetéséhez kerestek fel egy társaságot, amitől a nyereség felére tartottak igényt.

„Tóth Csaba cselekménye vesztegetés látszatát keltve üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti” - írják.

A legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Tóth országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a büntetőeljárás lefolytatására csak így nyílhat lehetőség.

A főügyészség szerdán jelentette be, hogy korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított a zuglói polgármester és egy volt helyi politikus. Már akkor jelezték, hogy a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatban elkövetett esetleges visszaéléseket vizsgálják. Meg is írtuk, mi állhat az ügy hátterében.

A hivatal - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével - a zuglói önkormányzat épületében kutatásokat és lefoglalásokat végzett.

Az ügyről ebben a Magyar Jeti epizódban volt szó:

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.