Magyar útlevéllel a férfiak is átléphetik a határt, de csak ha van belépő pecsétjük

háború
2022 február 25., 09:33
comments 6

Ahogy reggeli élő videónkból is kiderült, a katonakorú férfiak, akik tegnapig nem hagyták el Ukrajnát, mostanra nem léphetik át a határt. A kötelező besorozás elől azok a kárpátaljai magyarok, akiknek van magyar útlevelük, és abban van belépő pecsét – azaz legalább egyszer már beutaztak Ukrajna területére úgy, hogy ezt a dokumentumot használták –, továbbra is átjöhetnek Magyarország területére. Sokan így is tesznek épp Beregsuránynál.

Kárpátaljai magyar férfiak, akik inkább Magyarországot választották ahelyett, hogy elvigyék őket a frontra. 2022. február 25-én.
photo_camera Kárpátaljai magyar férfiak, akik inkább Magyarországot választották ahelyett, hogy elvigyék őket a frontra. Fotó: Kaufmann Balázs/444

A határon azonban nemcsak férfiak érkeznek most, nők, gyerekek, teljes családok, sőt egészen idős emberek is útnak indultak.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs

Beregsuránynál nagyrészt kárpátaljai magyarokkal lehet most találkozni, csak néhány percet, vagy pár órát töltenek itt, amíg értük nem jön magyarországi ismerősük, rokonuk. Jelenleg tehát főleg olyanok érkeznek, akiknek van kapcsolatuk, szállásuk Magyarországon.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs

A beregsurányi önkormányzat és a falu önkéntesei felállítottak egy sátrat, ahol az érkezőknek meleg italt, a gyerekeknek csokit osztanak.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.