„Lőszerre van szükségem, nem fuvarra” - mondta Zelenszkij az amerikaiaknak, akik ki akarták menekíteni

külföld
2022 február 26., 05:41
comments 12

Az amerikaiak felajánlották Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy kimenekítik Kijevből, de nem akart elmenni a városból. „Itt zajlanak a harcok, lőszerre van szükségem, nem fuvarra” - válaszolta az elnök az AP hírügynökség amerikai forrásai szerint.

Zelenszkij szerint ő az oroszok első számú ellensége, az ő kiiktatásával akarják elpusztítani Ukrajnát politikailag. Késő esti beszédében azt mondta, meg kell védeni a fővárost, és az eddigi legkeményebb éjszakára számított.

Szombat reggel új videót posztolt Kijev kormányzati negyedéből, amiben arról beszél: senki ne higgyen a szóbeszédnek, hogy meg akarja adni magát, senki sem tette le a fegyvert, harcolnak tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt