„Lőszerre van szükségem, nem fuvarra” - mondta Zelenszkij az amerikaiaknak, akik ki akarták menekíteni

külföld
2022 február 26., 05:41

Az amerikaiak felajánlották Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy kimenekítik Kijevből, de nem akart elmenni a városból. „Itt zajlanak a harcok, lőszerre van szükségem, nem fuvarra” - válaszolta az elnök az AP hírügynökség amerikai forrásai szerint.

Zelenszkij szerint ő az oroszok első számú ellensége, az ő kiiktatásával akarják elpusztítani Ukrajnát politikailag. Késő esti beszédében azt mondta, meg kell védeni a fővárost, és az eddigi legkeményebb éjszakára számított.

link Forrás

Szombat reggel új videót posztolt Kijev kormányzati negyedéből, amiben arról beszél: senki ne higgyen a szóbeszédnek, hogy meg akarja adni magát, senki sem tette le a fegyvert, harcolnak tovább.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.