Kiderült, hogy a Tahoe-tónál házakat terrorizáló „Hank, a tank” valójában nem egy, hanem három különböző medve

ÁLLAT
2022 február 27., 08:04
comments 3

Hónapok óta lázban tartja Kaliforniában a Tahoe-tó környékét egy fekete medve, akit Hank, the tanknek (Hank, a tank) neveztek el, és ami több tucat házat tört már fel, hogy élelmet szerezzen magának. A vadőröket és hatóságokat az elmúlt hét hónapban több mint 150 alkalommal riasztották emiatt. A megrongált házak tulajdonosai érthetően elég idegesek a károk miatt. Azért kapta egyébként ezt a nevet, mert az emberi fogyasztásra szánt, feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt a mérete kétszerese egy átlagos fekete medvéének.

Egy fekete medve pitypangot eszik ártatlanul.
photo_camera Egy fekete medve pitypangot eszik ártatlanul. Fotó: JAMES HAGER/robertharding via AFP

Most egy DNS-vizsgálat kiderítette, hogy valójában nem egy Hank garázdálkodik, hanem rögtön három. Amikor még azt hitték, hogy egy medve a tettes, a hatóságok úgy döntöttek, hogy kilövik az állatot, de az eredmény fényében mégsem teszik. „A medvék pusztán a látható, fizikai tulajdonságaik alapján történő azonosítása téves kilövésekhez vezethet” - közölte a Kaliforniai Halászati és Vadvédelmi Minisztérium illetékese. Ehelyett a szóban forgó példányokat megpróbálják majd csapdába ejteni, megjelölni és áthelyezni. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.