Zelenszkij: lakónegyedeket bombáznak

háború
2022 február 27., 09:02
comments 1

"Nincs olyan dolog, amit a megszállók ne tekintenének elfogadható célpontnak. Minden élet ellen harcolnak, óvodák ellen, lakóházak ellen még a mentők ellen is."

Más mellett ezt mondta Zelenszkij ukrán elnök vasárnap délelőtti beszédében. Hozzátette: addig fognak harcolni, amíg fel nem szabadítják az országot. Arról beszélt, hogy brutális volt a vasárnapra virradó éjszaka, lövöldözés, bombázás lakónegyedek és a polgári infrastruktúra ellen.

"Olyan városrészek ellen indítottak rakétatámadást, ahol sosem volt semmilyen katonai célpont."

Zelenszkij szerint Kijevben, Harkivban és egy sor másik ukrán városban olyan állapotok uralkodnak, amire a második világháború óta nem volt példa. (Guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.