Az orosz beruházási banknál tüntet az ellenzék kedd este

POLITIKA
2022 február 28., 08:58
comments 5

„Az agresszor orosz elnök megtámadta Ukrajnát, és közben egész Európát fenyegeti. Orosz befolyási övezetként tekint Magyarországra, amelyben a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is a partnere. Például azzal, hogy a Nemzetközi Beruházási Banknak és az így Európába érkező orosz ügynököknek Budapesten biztosít székhelyet.”

Ezzel a felhívással hirdetett tüntetést kedd este hat órára az egységes ellenzék. A Clark Ádám téren - ahol a bank 2020-ban megvásárolta a Lánchíd Palotát - felszólal Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is.

Márki-Zay Péter az Ukrajna melletti szolidaritási tüntetésen 2022. február 24-én
photo_camera Márki-Zay Péter az Ukrajna melletti szolidaritási tüntetésen 2022. február 24-én Fotó: Halász Júlia

Az ellenzék napok óta követeli a kormánytól, hogy ne csak a nemzetközi szankciókhoz csatlakozzon, hanem a beruházási bankon és Paks 2-n keresztül saját intézkedéseket is hozzon Oroszországgal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.