2022 február 28., 18:00

Az orosz delegáció szerint a tárgyalásokon „közös kapcsolódási pontokat” találtak az ukránokkal

Talált néhány „közös kapcsolódási pontot” az orosz és az ukrán delegáció hétfőn a Fehéroroszországban rendezett tárgyaláson - mondta el az orosz médiának Vlagyimir Megyinszkij, Putyin elnök különleges tanácsadója és az orosz delegáció vezetője. Megyinszkij szerint ezekre a közös kapcsolódási pontokra lehet majd építeni a közös álláspontot.

„Épp most fejeződtek be az ukrán féllel folytatott, körülbelül 5 órán át tartó tárgyalások. Részletesen megvitattuk az összes napirendi pontot, és találtunk néhány olyan közös pontot, amelyekben előrejelzéseink szerint közös álláspontok születhetnek” - fogalmazott.

A delegáció vezetője szerint a legfontosabb, amiben egyetértett a két fél, az volt, hogy folytatniuk kell a tárgyalásokat. Ennek megfelelően a következő egyeztetés a következő napokban sorra is kerül, egy egyelőre meg nem nevezett helyen a fehérorosz-lengyel határ közelében - feltehetően a fehérorosz oldalon.

A következő tárgyalásig a delegációk beszámolnak országaik vezetőinek, és egyeztetik velük a következő tárgyaláson képviselendő álláspontokat.

Leonyid Szluckij, az orosz Duma külügyi bizottságának elnöke és az orosz delegáció tagja szerint a legfontosabb eredmény, hogy a találkozó egyáltalán létrejött. (Szputnyik)