Nyugtalanító félmosollyal nézte gazdasági tanácsadóit Putyin a mai vésztanácskozáson

külföld
2022 február 28., 14:19

Máris annyira fájnak a Putyin-rendszernek az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia frissen bevezetett gazdasági szankciói, hogy a korábban nagyon magabiztos Kreml váratlanul be is ismerte a helyzet súlyosságát.

„A gazdasági realitás jelentősen megváltozott. Ezek kemény szankciók, problémákat okoznak”

– mondta hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Reuters szerint, egyből hozzátéve, hogy „Oroszország képes elhárítani a kárt.” A Putyin-rendszer egyik legismertebb arca szerint kész, jól kidolgozott terveik vannak a legdurvább szankciók ellen is.

Nem feltétlenül erről árulkodtak azok a híradófelvételek és fotók, amik Putyin elnök és szűk gazdasági stábjának mai tanácskozásán készültek. Max Seddon, a Financial Times moszkvai irodavezetője posztolt néhány képet a Twitterére.

A megbeszélésen Oroszország olyan gazdasági moguljai vettek részt, mint Elvira Nabjullina, a jegybank elnöke, Anton Sziluanov pénzügyminiszter, Maxim Oreskin, az elnök gazdasági főtanácsadója és German Graf, a legnagyobb állami bank, a Sberbank elnöke.

Putyin, akinek mintha mániájává váltak volna a gigantikus asztalok, most is egy valószínűtlenül hosszú asztal egyik végén trónolt,

elvileg bizalmas emberei a túlvégen.

Putyinnak nemcsak a tekintete volt elgondolkodtató, hanem az is, hogy már testileg is kezd elhanyagoltan kinézni, például nem volt levágva a körme:

A találkozó James Bond-filmes hangulatát elnézve nem is volt képtelenség egy twitteres kommentelő azon észrevétele, hogy Putyin bal kezénél látható gombok talán a vendégei székei alatti csapóajtó kinyitására szolgálnának:

Az orosz gazdaság kulcsfigurái közben ilyen

meg ilyen

photo_camera Mihail Misusztyin miniszterelnök nem tűnt nyugodtnak.

meg ilyen meg ilyen arcokat vágtak:

Nem is beszélve az optimizmusról, ami a jegybankelnökből és a főtanácsadóból áradt:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.