Nyugtalanító félmosollyal nézte gazdasági tanácsadóit Putyin a mai vésztanácskozáson

február 28., hétfő 14:19
53

Máris annyira fájnak a Putyin-rendszernek az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia frissen bevezetett gazdasági szankciói, hogy a korábban nagyon magabiztos Kreml váratlanul be is ismerte a helyzet súlyosságát.

„A gazdasági realitás jelentősen megváltozott. Ezek kemény szankciók, problémákat okoznak”

– mondta hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Reuters szerint, egyből hozzátéve, hogy „Oroszország képes elhárítani a kárt.” A Putyin-rendszer egyik legismertebb arca szerint kész, jól kidolgozott terveik vannak a legdurvább szankciók ellen is.

Nem feltétlenül erről árulkodtak azok a híradófelvételek és fotók, amik Putyin elnök és szűk gazdasági stábjának mai tanácskozásán készültek. Max Seddon, a Financial Times moszkvai irodavezetője posztolt néhány képet a Twitterére.

A megbeszélésen Oroszország olyan gazdasági moguljai vettek részt, mint Elvira Nabjullina, a jegybank elnöke, Anton Sziluanov pénzügyminiszter, Maxim Oreskin, az elnök gazdasági főtanácsadója és German Graf, a legnagyobb állami bank, a Sberbank elnöke.

Putyin, akinek mintha mániájává váltak volna a gigantikus asztalok, most is egy valószínűtlenül hosszú asztal egyik végén trónolt,

elvileg bizalmas emberei a túlvégen.

Putyinnak nemcsak a tekintete volt elgondolkodtató, hanem az is, hogy már testileg is kezd elhanyagoltan kinézni, például nem volt levágva a körme:

A találkozó James Bond-filmes hangulatát elnézve nem is volt képtelenség egy twitteres kommentelő azon észrevétele, hogy Putyin bal kezénél látható gombok talán a vendégei székei alatti csapóajtó kinyitására szolgálnának:

Az orosz gazdaság kulcsfigurái közben ilyen

meg ilyen

Mihail Misusztyin miniszterelnök nem tűnt nyugodtnak.

meg ilyen meg ilyen arcokat vágtak:

Nem is beszélve az optimizmusról, ami a jegybankelnökből és a főtanácsadóból áradt:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt