Püspöki kar: ez hangulatkeltés kampány idején

oktatás
2022 február 28., 17:12
comments 40
Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök  érkezik az egyházi iskolák államosítása elleni 1948-as tiltakozás helyszínének történelmi emlékhellyé avatására 2019. szeptember 17-én
photo_camera Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Palánki Ferenc megyéspüspök érkezik az egyházi iskolák államosítása elleni 1948-as tiltakozás helyszínének történelmi emlékhellyé avatására 2019. szeptember 17-én Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Kora délután kérdéseket küldtem a katolikus, református és evangélikus egyháznak, hogy reagáljanak az egyházi iskolák pedagógusainak holnapra tervezett polgári engedetlenségi akciójára. A két protestáns egyház gyorsan, bár meglehetősen szűkszavúan válaszolt, ami be is került a késő délután megjelent cikkbe.

Bő egy órával később a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is válaszolt, és elküldte az alábbi nyilatkozat linkjét:

„A sajtóból értesültünk néhány egyházi oktatási intézmény egyes pedagógusainak kezdeményezéséről. Tisztában vagyunk a pedagógusok helyzetével. A katolikus egyházmegyei fenntartók a hangulatkeltést nem tartják célravezetőnek, különösen nem a választási kampány idején. A követelések helyett minden esetben a tárgyalásos megoldást részesítik előnyben.

Továbbra is bízunk pedagógusaink józan ítélőképességében és felelős magatartásában.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.