Püspöki kar: ez hangulatkeltés kampány idején

február 28., hétfő 17:12
40
Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Palánki Ferenc megyéspüspök érkezik az egyházi iskolák államosítása elleni 1948-as tiltakozás helyszínének történelmi emlékhellyé avatására 2019. szeptember 17-én Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Kora délután kérdéseket küldtem a katolikus, református és evangélikus egyháznak, hogy reagáljanak az egyházi iskolák pedagógusainak holnapra tervezett polgári engedetlenségi akciójára. A két protestáns egyház gyorsan, bár meglehetősen szűkszavúan válaszolt, ami be is került a késő délután megjelent cikkbe.

Bő egy órával később a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is válaszolt, és elküldte az alábbi nyilatkozat linkjét:

„A sajtóból értesültünk néhány egyházi oktatási intézmény egyes pedagógusainak kezdeményezéséről. Tisztában vagyunk a pedagógusok helyzetével. A katolikus egyházmegyei fenntartók a hangulatkeltést nem tartják célravezetőnek, különösen nem a választási kampány idején. A követelések helyett minden esetben a tárgyalásos megoldást részesítik előnyben.

Továbbra is bízunk pedagógusaink józan ítélőképességében és felelős magatartásában.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt