„Ukrajna mellé állni hazaárulás” – írta a Pesti Srácok

Média
2022 március 01., 08:37
comments 42

A Megafon egyik influenszere írt vezércikket az ukrán helyzetről a Pesti Srácokra február 3-án. A címe eredetileg ez volt: „Ukrajna mellé állni hazaárulás”.

De aztán a svungos címet valaki lepuhította, safe space-be csukta, normalitástalanította, elhópihésítette, megcsonkította, gendersemlegesítette, átoperálta:

Az írás belül már nem szolgál további humoros vagy meghökkentő meglepetésekkel:

  • „Ez az a világ, amikor egy nyugati, polgári hagyományokat magáénak tudó, névleg konzervatív lehet a legvéresszájúbb balos és egy echte komcsi, a KGB emlőin nevelkedett ügynök pedig a normalitás alapvető értékeit betartani szándékozó.”
  • „De aki nem veszi észre, hogy mára már Nyugatról alapvetően a szenny és a felforgatás érkezik, míg Keletről némi normalitás, az csukott szemekkel és fülekkel járkál. Esetleg nyugati ügynök, amire szintén láthatunk számos példát.”

Aki nem ismerné, annak a szerző, Trombitás Kristóf be is mutatkozik a cikk margóján:

„Alapelveim mindössze azok, amelyeket a francia forradalom előtt minden előkelő józannak és normálisnak tartott.”

Forrás:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.