A Kutyapárt állítása szerint hamis ajánlásokkal akarták segíteni őket a Fidesz és Gattyán aktivistái

POLITIKA
2022 március 02., 16:08
comments 40

„Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival” - írja a Kutyapárt a saját honlapján.

Beszámolójuk szerint számos választókörzetben kaptak személyes vagy telefonos megkeresést különböző ismert és ismeretlen alakoktól, azzal a szándékkal, hogy segítenek nekik az ajánlások összeszedésében. Üres íveket kértek, amiket rövid időn belül teleírva hoztak vissza, akár egy nap alatt hétszáz ajánlást is összeszedve. Az aláírás gyűjtőjének neve általában nem volt feltüntetve, a papíron gyűrődések egyáltalán nem látszódtak, az aláírások külalakja sokszor teljesen identikus volt. Más esetekben egyszerűen csak cserélgetni akarták az íveket.

link Forrás

28 különböző körzetben kaptak gyanús megkereséseket és összesen 5000 kamuajánlást, ezeket mind áthúzták.

A mohácsi választókerületben egy helyi fideszes vezető rokona vitt el 50 ívet és hozott 330 aláírást.

Budapest 2. számú választókerületében 20 ívet kértek, a visszahozottak közé keveredett egy Gattyán-féle ív is, amin a nevek megegyeztek a Kutyapártnak leadott ajánlásokkal.

A Kutyapárt állítása szerint Budapest 9. számú választókerületében Détári Lajos ex-focista és a Gattyán-párt jelöltje ment el személyesen a standjukhoz, hogy aláírásokat cserélgessen.

A debreceni választókerületben fidelitasosok ajánlották fel a segítségüket, másnap pedig két furgonnal szállították az embereket a standhoz aláírni.

A dabasi választókerületben három különböző alkalommal is megkeresték őket, két esetben egy fideszes országgyűlési képviselő ajánlotta fel a segítségét.

Az MKKP közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.