Oroszország légifolyosó biztosítását kéri Bulgáriától

külföld
2022 március 02., 14:31
comments 9

Az orosz kormány szerint 3500 orosz turista ragadt kint Bulgáriában, akik az Európai Unió repülési tilalma miatt nem tudnak hazatérni. Az orosz kormány arra kéri Bulgáriát, hogy biztosítsanak egy légi folyosót az országukban rekedt oroszoknak.

A bolgár turizmusért felelős miniszter, Hriszto Prodanov beszélt az orosz állami turisztikai ügynökség vezetőjével, de egyelőre nem állapodtak meg a légi folyosó biztosításáról, hiszen az szembe menne a közös Európai Uniós döntéssel, miszerint orosz gépek nem repülhetnek be az EU területére. Továbbá a bolgár kormány az orosz turisták számáról is máshogy vélekedik, szerintük csak hatszázan vannak regisztrálva az országukban. Nekik a vízumuk lejárta után is biztosítanak szállást, amíg döntés nem születik a légi folyosó ügyében. Helyzetüket tovább nehezíti, hogy sokuk nem fér hozzá a pénzéhez, hiszen a szankciók következtében az orosz bankszámlák zárolva vannak.

Az orosz turisztikai ügynökség számítása szerint 150 000 orosz állampolgár tartózkodik külföldön. (Novinite)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt