Szerdán sem nyitottak ki a Sberbank magyarországi fiókjai

gazdaság
2022 március 02., 10:22

Már reggel 8 előtt körülbelül negyvenen várakoztak a Sberbank Mammut 2-ben lévő fiókja előtt abban a reményben, hogy az két bankszünnap után ma kinyit. A fiókok azonban továbbra is zárva vannak, a bankautomata sem működik. Az ügyfelek között teljes a tanácstalanság és nagy a feszültség. Próbálják érzelmezni a fiók ajtájára kitett papírt, amely az MNB reggeli határozatát tartalmazza, miszerint mintegy 37 millió forintig kártérítik a betéteseket.

photo_camera Fotó: Vég Márton/444

A Sberbank magyarországi fiókjai hétfőn és kedden zárva voltak, miután a Magyar Nemzeti Bank két bankszünnapot rendelt el az orosz hátterű pénzintézetnél. Korábban arról volt szó, hogy szerdán újra kinyitnak, de a Sberbank fiókjai továbbra is zárva vannak, legalábbis nemcsak a Sberbank Mammutban található fiókja, de a Deák téren található fiók is zárva van.

photo_camera Fotó: Vég Márton/444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.