A gyengülő forintra újabb kamatemeléssel válaszolt az MNB

gazdaság
2022 március 03., 08:49
comments 2

A megszokottnál nagyobbat, 75 bázispontot emelt az egyhetes betét kamatán az MNB - közölte a jegybank. Csütörtök reggel a jegybank 5,35 százalékon hirdette meg az újabb egyhetes betéti tenderét. Ez 75 bázispontos kamatemelést jelent, vagyis monetáris szigorítást jelent. (A jegybanki alapkamat 3,4 százalékon van.)

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke még kedden, miután a forint nagyon gyors ütemben gyengült, azt közölte a Reutersszel, hogy a jegybank bármire kész, hogy megállítsa a forint árfolyamának esését. Az biztos, hogy a forint gyengülése gyorsan átmegy majd az árakba is, vagyis tovább gyorsulhat az infláció.

Szerdán 383 forint is volt az euró, jelenleg 380 alatt van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.