Az egyik orosz párt besorozná a háborúellenes tüntetőket

háború
2022 március 3., 16:13
comments 25

Ukrajna múlt heti lerohanása óta már több mint hatezer háborúellenes tüntetőt vettek őrizetbe Oroszország különböző részein. A szélsőjobboldali Orosz Liberális Demokrata Párt most benyújtott egy törvényjavaslatot az Állami Dumában, ami alapján bárkit be lehetne sorozni, aki a hadsereg külföldi bevetése ellen tiltakozik az utcán. A javaslat szerint az eljárás alá vont személyeket egyből azokra a donyecki és a luhanszki szakadár területekre küldenék szolgálatra, ahonnan a mostani háború kiindult.

photo_camera A rendőrök elvisznek egy háborúellenes tüntetőt Moszkvában március 2-án Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

A javaslat indoklása szerint az országban vannak olyanok, akik nem értenek egyet a „különleges művelettel”, és készek törvényt is sérteni, hogy megállítsák azt. „Tudatosan dezinformációkat terjesztenek a menetéről, és mindent megtesznek a fegyveres erőink és az ország vezetésének hiteltelenítéséért, Oroszország elleni szankciókra szólítanak fel. Illegális tevékenységet folytatnak azzal, hogy ellenzik a béke és a biztonság megteremtését a Donyecki és Luhanszki Köztársaságterületén. Úgy tűnik, ezeknek a személyeknek a saját szemükkel kellene látniuk, hogy mit művelt a kijevi rezsim ezeknek a köztársaságoknak a területén.”

A nevével ellentétben az Orosz Liberális Demokrata Párt sem nem liberális, sem nem demokrata, leginkább nacionalista nézeteket terjesztenek, általában támogatják a Kreml lépéseit. A 2021-es választásokon 7,55 százalékot kaptak, amivel 21 helyet kaptak a Dumában. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt