Evakuálták a kijevi magyar nagykövetség egy részét

háború
2022 március 03., 09:08
comments 2

„A kijevi magyar nagykövetség munkatársainak egy részét, az ott menedéket kérő néhány magyar civilt, valamint a tőlünk segítséget kérő dél-afrikai és nigériai nagykövetség személyzetét is evakuáljuk” - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter.

32 embert menekítettek ki, közülük tízen magyar állampolgárok, ketten újságírók. Kedden reggel indultak útnak, összesen tizenegy autóval, és későn este érkeztek Ungvárra, majd Magyarországra.

Frissítés (10:50): Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón elárulta, hogy a nagykövetség Kijevből Lembergbe (Lviv) költözött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt