Magyar turista zuhant le egy karintiai sípálya egyik felvonójáról

március 3., csütörtök 19:46

Az osztrák rendőrség közölte, hogy magyar turista zuhant le egy karintiai sípályán egy székes felvonóról 6 méteres mélységbe, az 55 éves férfit mentőhelikopterrel kórházba szállították.

A baleset a gerlitzeni síterületen történt Treffen településen. A sebesült férfit előbb motoros szánnal levitték a völgybe, ahonnan mentőhelikopterrel szállították Villachba, a tartományi korházba.

A magyar férfi két barátjával szállt fel a székes felvonóra. A barátai azt mondták, hogy menet közben a kezéből kiesett az egyik síbotja, amit megpróbált még elkapni, de lecsúszott az ülésről. A férfi még meg tudott kapaszkodni a felvonó lábtartójában, de rövid időn belül elhagyta az ereje, és leesett a sípályára, ahol éppen síoktatás folyt. Egy jelenlévő orvos elsősegélyben részesítette a sebesültet.

A rendőrség közlése szerint a napokban további vizsgálatokat fognak lefolytatni a baleset okainak pontos felderítésére. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt