Öngyilkos merénylő robbantott egy mecsetben, a pakisztáni Peshawarban

Terrorizmus
2022 március 04., 10:53

Pénteken az egyik ima idején öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Peshawar egyik síita mecsetében, Pakisztán észak-nyugati részén. A hatóságok szerint legalább 30 ember meghalt, de az áldozatok száma tovább nőhet, mert sok sebesült válságos állapotban van.

Biztonsági és mentőszemélyzet a robbantás helyszíne mellett
photo_camera Biztonsági és mentőszemélyzet a robbantás helyszíne mellett Fotó: ABDUL MAJEED/AFP

A rendőrség nem közölte, ki állhat a merénylet mögött, de annyit lehet tudni, hogy két felfegyverkezett férfi érkezett motoron a mecsethez, akiket a szolgálatban lévő rendőrök át akartak kutatni. Ekkor tüzet nyitottak a rendőrökre, majd bementek a mecsetbe. Azt egyelőre nem tudni, hogy mindketten felrobbantották-e magukat.

Az utóbbi években a síita muszlimok egyre több támadásnak vannak kitéve Pakisztánban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.