Az ukrán nagykövet szerint sokkal kisebb ár ma Ukrajnát megsegíteni fegyverekkel és felszereléssel, mint megvárni, hogy az oroszok elérjék Magyarország határait

háború
2022 március 05., 13:50

„Hálásak vagyunk a magyar kormánynak, hogy támogatja az Oroszország elleni szankciókat, az unió döntését, hogy az Európai Békefenntartási Eszköz forrásaiból segítsék Ukrajnát fegyverekkel, és azért is, hogy felajánlotta sebesült katonák gyógyítását és segítséget nyújt a háború elől menekülő ukránoknak” - mondta Ukrajna budapesti nagykövete a Népszavának. Ljubov Nepop szerint

„ma mindenkinek lehetősége van hozzájárulni Putyin megállításához. (..). Aki nem így cselekszik, felelős lesz Putyin gaztettéért. Hogy elegendő-e az, amit Magyarország és más partnereink tesznek? Nem.”

Hozzátette: nem kérik, hogy magyar vagy más NATO-tagállamok katonái harcoljanak helyettük, de több fegyverre, pénzre van szükségük.

„Sokkal kisebb ár ma Ukrajnát megsegíteni fegyverekkel és felszereléssel, mint megvárni, hogy az oroszok elérjék Magyarország határait. Az ukrán fegyveres erők kötelékében harcoló kárpátaljai magyarok szintén részesei ennek a küzdelemnek. Sokszor esik szó arról a segítségről, amit Magyarország ad a kárpátaljai magyaroknak. Ők ma, az orosz agresszió ellen harcolva Magyarországnak is segítenek,”

mondta a nagykövet. Nepop szerint látványosan el kell határolódni az oroszoktól, például a Ferencvárosnak menesztenie kéne orosz edzőjét.

„Semmilyen Nemzetközi Beruházási Bank, semmilyen Paks 2, gázügy, rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát. Vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni. Ha szemet hunyunk az embertelenség és a barbárság felett, bele tudunk-e nézni saját gyermekeink szemébe, s örülni az alacsony gáztarifáknak?”

- kérdezte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.