A közmédia Putyin-párti propagandája ellen tüntet az ellenzék az MTVA előtt

POLITIKA
2022 március 06., 17:51
comments 11

(Cikkünk frissül!)

„A Fidesz tévéje hű csatlósként terjeszti az orosz propagandát.”

A háború és a covid áldozataiért tartott egyperces csend után ez a Hadházy Ákos-mondat adta meg az MTVA Kunigunda utcai székháza előtti összellenzéki tüntetés alaphangját. A demonstrációt az “A propaganda fegyver, a hazugság öl” címmel hirdették meg.

A tüntetésen sokan szólalnak fel, eddig ezek voltak az emlékezetes mondatok:

Hadházy Ákos:

„A magyar miniszterelnök őrült mentora barbár háborút indított.”

“Az Orbán-rendszer csak egy franchise-rendszer, Putyin rendszerének magyar változata. (...) Orbán Putyintól tanulta meg, hogy kell ellopni egy országot.”

“Azért vagyunk itt, hogy követeljük, hogy ebbe az épületben állítsák le az orosz propaganda sugárzását, és a választás előtt engedjék be az ellenzéket.”

Szél Bernadett:

“Egy műsorban odáig jutottak, hogy az ukránok kezdték a háborút.”

Szabó Tímea:

“A közmédia átlépett egy határt, ezért vagyunk itt, mert most már veszélyezteti Magyarország biztonságát. (...) Elég volt abból a mocsokból, abból a putyinista propagandából, ami innen folyik a köztévéből!”

“Putyin egy új Szovjetuniót akar építeni.”

Varju László:

“A köztévé a putyini propaganda Európába épített állomása.”

“Elhangzott az is, hogy a hazáját védő ukrán elnök, Zelenszkij a felelős, hogy lángokban áll az ország. (...) '56 mártírjai forognak a sírjukban, hogy magyar ember ilyet kiejtett a száján”

Brenner Koloman:

“A közmédia nemzetbiztonsági kockázat”

Hajnal Miklós:

“Nemrég azt a hírt kaptam, hogy (...) idén még öt percet sem kapunk.” (Mármint 5 perc műsoridőt a képviselők a köztévében a választás előtt.)

“Elvtársak, vége. Tovarisi konyec!”

Ujhelyi István:

"Győznünk kell, mert Orbánisztán vagy az Európai unió között kell választanunk”.

Polyák Gábor (az egyesült ellenzék médiaszakértője):

"Olyan országban szeretnénk élni, ahol a szakadékok nem áthidalhatatlanok. A választás tétje, hogy tovább építjük-e a keleti mítoszokat és a gyűlöletet, vagy a józan ész győz”

Márki-Zay Péter:

“Nincs szabad választás, ahol agymosás folyik 12 éve, ahová nem engedik be az ellenzéket a közmédiába”

(Szabad, egyenlő feltételek mellett megtartott választáson, a szerk.) “80 százalékkal váltanánk le hazánk ezeréves történetének legkorruptabb bűnözőit.”

“A következő 28 napban Önök a mi médiánk.”

“Tolvajok vagy tisztességes emberek. Ez a választás április 3-án.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.