Újraindul a szerb elnöki címért Orbán és Putyin közös barátja

külföld
2022 március 06., 12:23
comments 3

A regnáló Aleksandar Vučić elnököt indítja a szerbiai elnökválasztáson pártja, a Szerb Haladó Párt, döntött az egykori csetnikpárt vezetése vasárnap. "A tettek jelölték ki a köztásaságielnök-jelöltet, és a tettek magukért beszélnek" - kommentálta főnöke jelölését Anda Brnabić miniszterelnök. aki szerint Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közös barátja "az utóbbi öt évben kiválóan végezte a munkáját".

Vučić jelölését Slobodan Milošević egykori pártja, a Szerb Szocialista Párt mellett a Vajdasági Magyar Szövetség is támogatja.

Szerbiában április 3-án tartják az elnökválasztást, illetve az előrehozott parlamenti választást. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.