Áder hétfőn három napra Svájcba utazik

POLITIKA
2022 március 07., 05:29
comments 6

Háromnapos hivatalos látogatásra ma Svájcba utazik Áder János, az államfőt elkíséri felesége, Herczegh Anita – írja az MTI.

A közlemény szerint a magyar köztársasági elnök Genfbe megy, és felszólal a Víz- és Klímaügyi Vezetői Testület tanácskozásán, majd ellátogat a CERN-be, és magyar tudósokkal részt vesz egy kerekasztal-megbeszélésen. Arról is írtak, hogy Áder szerdán Zürichben találkozik Ignazio Cassisszal, a Svájci Államszövetség elnökével.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Arról viszont már nem írtak semmit az MTI-n, hogy ez lehet Áder egyik utolsó útja, mert 2017. március 13-i újraválasztása utáni megbízatása 2022. május 9-én véget ér, és az Országgyűlés a héten, március 10-én titkos szavazással választja meg az új köztársasági elnököt. A Fidesz jelöltje Novák Katalin.

Novák Katalin
photo_camera Novák Katalin Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.