Áder hétfőn három napra Svájcba utazik

POLITIKA
2022 március 7., 5:29
comments 6

Háromnapos hivatalos látogatásra ma Svájcba utazik Áder János, az államfőt elkíséri felesége, Herczegh Anita – írja az MTI.

A közlemény szerint a magyar köztársasági elnök Genfbe megy, és felszólal a Víz- és Klímaügyi Vezetői Testület tanácskozásán, majd ellátogat a CERN-be, és magyar tudósokkal részt vesz egy kerekasztal-megbeszélésen. Arról is írtak, hogy Áder szerdán Zürichben találkozik Ignazio Cassisszal, a Svájci Államszövetség elnökével.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Arról viszont már nem írtak semmit az MTI-n, hogy ez lehet Áder egyik utolsó útja, mert 2017. március 13-i újraválasztása utáni megbízatása 2022. május 9-én véget ér, és az Országgyűlés a héten, március 10-én titkos szavazással választja meg az új köztársasági elnököt. A Fidesz jelöltje Novák Katalin.

photo_camera Novák Katalin Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt