Egy kamionos áttörte a dublini orosz nagykövetség kapuját

külföld
2022 március 07., 15:47
comments 5

Letartóztattak egy ír férfit, amiért hétfő délután kamionnal áttörte a dublini orosz nagykövetség kapuját. Néhány helyszínen levő tüntető bravóval ünnepelte a tolatásos műveletet.

A sofőr ezután szétosztott néhány fotót az orosz hadsereg ukrajnai pusztításáról, majd azt mondta: szeretné, ha az orosz nagykövet elhagyná ezt a szabad országot. Dolgozó emberként hivatkozott magára, aki Leitrimből érkezett. „Én megtettem, ami tőlem telik, emberek. Ideje, hogy Írország többi része is megtegye a magáét” - mondta, miközben elvezették a rendőrök.

Mióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, folyamatosan tiltakoznak a nagykövetségnél. Többször vörös festéket dobtak a bejáratra, és olyasmiket írtak fel, mint „nácik”, vagy „vér tapad a kezetekhez”. A kaput díszítő aranysast el is távolították, miután összefestékezték.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.