Meghalt egy ukrajnai menekült Magyarországon

háború
2022 március 07., 10:08
comments 4

A Magyar Hang írta meg vasárnapi román sajtóértesülések alapján, hogy meghalt egy 61 éves nő, aki hét órán át várakozott a Pete–Csengersima határátkelőhelyen. A nő egy menekültekkel teli buszon ült.

Azért kellett ennyit várakozniuk, mert a buszon utazó három gyereknek nem volt biometrikus útlevele.

A lap megkereste a rendőrséget az ügyben, válaszul az ORFK azt írta: „A később elhunyt 61 éves ukrán állampolgárságú nő Csengersima Közúti Határátkelőhelyen lépett – menyével és további 33 utassal – Magyarország területére 2022. március 5-én 3 óra 40 perckor egy román honosságú autóbusz utasaként. A halálesetet közvetlenül megelőző rosszulléte nem autóbuszon, hanem közterületen, a határátkelőhelytől 62 kilométer távolságban, Aranyosapátiban történt 7 óra 57 perckor (az eltelt idő 4 óra 17 perc). Újraélesztését a mentőszolgálat egyidejű értesítésével két rendőr kezdte meg, majd azt folytatta a kiérkező mentőegység. A hölgy kórházba szállítása közben vesztette életét 9 óra 22 perckor. Halálának okaként elsődlegesen epilepsziás görcs következtében légzésleállást jelöltek meg."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.