Meghalt egy ukrajnai menekült Magyarországon

március 7., hétfő 10:08
4

A Magyar Hang írta meg vasárnapi román sajtóértesülések alapján, hogy meghalt egy 61 éves nő, aki hét órán át várakozott a Pete–Csengersima határátkelőhelyen. A nő egy menekültekkel teli buszon ült.

Azért kellett ennyit várakozniuk, mert a buszon utazó három gyereknek nem volt biometrikus útlevele.

A lap megkereste a rendőrséget az ügyben, válaszul az ORFK azt írta: „A később elhunyt 61 éves ukrán állampolgárságú nő Csengersima Közúti Határátkelőhelyen lépett – menyével és további 33 utassal – Magyarország területére 2022. március 5-én 3 óra 40 perckor egy román honosságú autóbusz utasaként. A halálesetet közvetlenül megelőző rosszulléte nem autóbuszon, hanem közterületen, a határátkelőhelytől 62 kilométer távolságban, Aranyosapátiban történt 7 óra 57 perckor (az eltelt idő 4 óra 17 perc). Újraélesztését a mentőszolgálat egyidejű értesítésével két rendőr kezdte meg, majd azt folytatta a kiérkező mentőegység. A hölgy kórházba szállítása közben vesztette életét 9 óra 22 perckor. Halálának okaként elsődlegesen epilepsziás görcs következtében légzésleállást jelöltek meg."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt