Háborús következmény: a lengyel kormányfő Orbán Viktor helyett a román miniszterelnökkel van egy hullámhosszon

háború
2022 március 08., 18:51
comments 34

Látványos, ahogy Magyarország kikerült az európai politika összetartó fősodrából a háború kitörése óta. Kifejezetten jól jött a magyar kormánynak, hogy még a háború kitörése előtt leszerveztek egy Visegrádi 4-ek találkozót Londonban Boris Johnsonnal, mert diplomáciai környezetben lehet megmutatni Orbán Viktort.

photo_camera Petr Fiala cseh, Orbán Viktor magyar, Boris Johnson brit, Eduard Heger szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Londonban Fotó: LEON NEAL/AFP

Arról magyar részről már kevés szó esik, hogy bár a béke iránti vágy nyilván közös a V4-eknél, a háború kezelésében, az oroszok elleni szankciók megítélésében és az ukránok megsegítésében leginkább lengyel–cseh–szlovák egység van, Magyarország más utat jár.

Szijjártó Péter dolga

A február elején még moszkvai békemisszióval kérkedő Orbán Viktor a háború kitörése óta feltűnően passzív a diplomáciában.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.