Háborús következmény: a lengyel kormányfő Orbán Viktor helyett a román miniszterelnökkel van egy hullámhosszon

Lezárt tartalom a Kör tagjainak háború
2022 március 8., 18:51
comments 34

Látványos, ahogy Magyarország kikerült az európai politika összetartó fősodrából a háború kitörése óta. Kifejezetten jól jött a magyar kormánynak, hogy még a háború kitörése előtt leszerveztek egy Visegrádi 4-ek találkozót Londonban Boris Johnsonnal, mert diplomáciai környezetben lehet megmutatni Orbán Viktort.

photo_camera Petr Fiala cseh, Orbán Viktor magyar, Boris Johnson brit, Eduard Heger szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Londonban Fotó: LEON NEAL/AFP

Arról magyar részről már kevés szó esik, hogy bár a béke iránti vágy nyilván közös a V4-eknél, a háború kezelésében, az oroszok elleni szankciók megítélésében és az ukránok megsegítésében leginkább lengyel–cseh–szlovák egység van, Magyarország más utat jár.

Szijjártó Péter dolga

A február elején még moszkvai békemisszióval kérkedő Orbán Viktor a háború kitörése óta feltűnően passzív a diplomáciában.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt