Lemondott Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, mert szerinte védhetetlen a kormány álláspontja a háború ügyében

háború
március 7., 13:22
comments 30

Lemondott posztjáról Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, Artur Balazs – jelentette be Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő, aki megosztott egy követségi levelet is, ami szerint a lemondás oka az Orbán-kormány orosz-ukrán háború ügyében képviselt „védhetetlen” álláspontja volt.

„A háromszor is miniszteri posztot viselt egykori Szolidaritás-tag, többszörös képviselő és szenátor azt várta volna, hogy Orbán Viktor egyértelműen kiálljon Ukrajna mellett és Vlagyimir Putyin inváziója ellen. Nyilvánvalóan elfogadhatatlan számára az is, ahogyan kormánytagok és a magyar propagandaadók Ukrajna felelősségét firtatják” – írja Hadházy.

photo_camera Artur Balazs 2021 végén Fotó: Mateusz Gieryga/Wikipedia

A képviselő azt írja: „A magyar nagykövetség azt írta haza Budapestre, hogy a tiszteletbeli konzul szerint a magyar kormány szégyene az ő saját megítélését is nagyban rontaná Lengyelországban. Így Magyarország egy fontos, Lengyelországban ismert, köztiszteletben álló és rendkívül befolyásos barátot veszített. A varsói nagykövetség szerint a lépés valószínűleg üzenet a lengyel kormánypárt vezetőitől is.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt