Lemondott Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, mert szerinte védhetetlen a kormány álláspontja a háború ügyében

háború
2022 március 07., 13:22
comments 30

Lemondott posztjáról Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja, Artur Balazs – jelentette be Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő, aki megosztott egy követségi levelet is, ami szerint a lemondás oka az Orbán-kormány orosz-ukrán háború ügyében képviselt „védhetetlen” álláspontja volt.

link Forrás

„A háromszor is miniszteri posztot viselt egykori Szolidaritás-tag, többszörös képviselő és szenátor azt várta volna, hogy Orbán Viktor egyértelműen kiálljon Ukrajna mellett és Vlagyimir Putyin inváziója ellen. Nyilvánvalóan elfogadhatatlan számára az is, ahogyan kormánytagok és a magyar propagandaadók Ukrajna felelősségét firtatják” – írja Hadházy.

Artur Balazs 2021-ben
photo_camera Artur Balazs 2021 végén Fotó: Mateusz Gieryga/Wikipedia

A képviselő azt írja: „A magyar nagykövetség azt írta haza Budapestre, hogy a tiszteletbeli konzul szerint a magyar kormány szégyene az ő saját megítélését is nagyban rontaná Lengyelországban. Így Magyarország egy fontos, Lengyelországban ismert, köztiszteletben álló és rendkívül befolyásos barátot veszített. A varsói nagykövetség szerint a lépés valószínűleg üzenet a lengyel kormánypárt vezetőitől is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.