Hollik István kielemezte a devizapiaci helyzetet, és arra jutott, hogy a baloldal miatt gyengül a forint

POLITIKA
2022 március 08., 20:28
comments 9

Hétfőn az az euró árfolyama egészen 400 forintig ugrott, elemzők arról beszéltek, hogy sok befektető szabadul a kockázatosabbnak tartott régiós devizáktól, a Bankmonitor elemzése pedig megjegyezte azt is, hogy Magyarország esetében a külpolitikai pozíciók megítélésének kérdésessége indokolja az erősebb gyengülést, de felmerült az is, hogy a régiós gazdaságokat nézve a Magyar Nemzeti Banknak a legkisebb a devizatartaléka.

Ezekkel szemben egészen más megállapításra jutott Magyarország egyik legbefolyásoabb közéleti megmondója. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában arról beszélt, hogy „a baloldal felelőtlen javaslatai, követelései napok óta gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot és a magyar vállalkozásokat”. A gazdaságpolitikai guru megállapította, hogy a baloldal tehát azzal tud a legtöbbet segíteni a forintnak és a magyar gazdaságnak, ha „végre abbahagyja az összevissza, felelőtlen beszédet”.

A helyzet változékonyságát mutatja, hogy amikor 2020 tavaszán az euró középárfolyama már megközelítette a 370 forintot, a kormánypárti médiában annyit mondtak: Soros.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt