Hollik István kielemezte a devizapiaci helyzetet, és arra jutott, hogy a baloldal miatt gyengül a forint

POLITIKA
2022 március 08., 20:28

Hétfőn az az euró árfolyama egészen 400 forintig ugrott, elemzők arról beszéltek, hogy sok befektető szabadul a kockázatosabbnak tartott régiós devizáktól, a Bankmonitor elemzése pedig megjegyezte azt is, hogy Magyarország esetében a külpolitikai pozíciók megítélésének kérdésessége indokolja az erősebb gyengülést, de felmerült az is, hogy a régiós gazdaságokat nézve a Magyar Nemzeti Banknak a legkisebb a devizatartaléka.

Ezekkel szemben egészen más megállapításra jutott Magyarország egyik legbefolyásoabb közéleti megmondója. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában arról beszélt, hogy „a baloldal felelőtlen javaslatai, követelései napok óta gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot és a magyar vállalkozásokat”. A gazdaságpolitikai guru megállapította, hogy a baloldal tehát azzal tud a legtöbbet segíteni a forintnak és a magyar gazdaságnak, ha „végre abbahagyja az összevissza, felelőtlen beszédet”.

A helyzet változékonyságát mutatja, hogy amikor 2020 tavaszán az euró középárfolyama már megközelítette a 370 forintot, a kormánypárti médiában annyit mondtak: Soros.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.