„Most vedd fel a putyinos pólódat, menj abban a menekültek közé” – alázta Matteo Salvinit a przemyśli polgármester

háború
2022 március 08., 19:47
comments 32

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az EU-szkeptikus Északi Liga vezetője az olasz parlament humanitárius missziójának tagjaként hétfő óta Lengyelországban tartózkodik.

Varsóban találkozott többek között a Lengyelországba látogató ukrán parlamenti képviselőkkel, kedden pedig a határ menti Przemyśl városába látogatott, ahol közös programon vett részt Wojciech Bakun polgármesterrel.

Bakun és Salvini közös sajtótájékoztatót tartottak a przemyśli vasútállomás előtt, ahol az Ukrajnából érkező menekültek befogadó állomása található – ez azonban azonban mindössze két perc után véget ért.

A polgármester azzal kezdte, hogy a helyi önkormányzat számos olaszországi szervezettel működik együtt, akiktől sok segítséget kapnak, és ezt köszönik. Aztán Salvinihez fordult – ahhoz a Salvinihez, aki közismerten jó viszonyt ápolt sokáig Vlagyimir Putyinnal, és van is egy híres képe, amin putyinos pólót hord.

link Forrás

„Nehéz nekem nagy tisztelettel beszélnem Salvini úrral. Az ő jelenléte Przemyślben némileg arcátlannak mondható. Azért hoztam neki egy személyes ajándékot. Képviselő úr, szeretném ha ebben a pólóban menne el a határra vagy a menekültközpontba”

– mondta Bakun, majd elővett egy fehér pólót, rajta Putyin arcképével és az „orosz hadsereg” felirattal.

link Forrás

Salvini nem fogadta el ezt, mire a polgármester folytatta.

„A határon vagy az ellenőrző pontokon megnézheted, mit művelt Putyin haverod"

– mondta, az olasz politikus pedig ezután eloldalgott.

Az olasz újságíróknak később megszeppenve fejtegette, hogy sehol sem szabad háborút vívni. (Portal Samorzadowy)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.