„Most vedd fel a putyinos pólódat, menj abban a menekültek közé” – alázta Matteo Salvinit a przemyśli polgármester

március 8., kedd 19:47
33

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az EU-szkeptikus Északi Liga vezetője az olasz parlament humanitárius missziójának tagjaként hétfő óta Lengyelországban tartózkodik.

Varsóban találkozott többek között a Lengyelországba látogató ukrán parlamenti képviselőkkel, kedden pedig a határ menti Przemyśl városába látogatott, ahol közös programon vett részt Wojciech Bakun polgármesterrel.

Bakun és Salvini közös sajtótájékoztatót tartottak a przemyśli vasútállomás előtt, ahol az Ukrajnából érkező menekültek befogadó állomása található – ez azonban azonban mindössze két perc után véget ért.

A polgármester azzal kezdte, hogy a helyi önkormányzat számos olaszországi szervezettel működik együtt, akiktől sok segítséget kapnak, és ezt köszönik. Aztán Salvinihez fordult – ahhoz a Salvinihez, aki közismerten jó viszonyt ápolt sokáig Vlagyimir Putyinnal, és van is egy híres képe, amin putyinos pólót hord.

„Nehéz nekem nagy tisztelettel beszélnem Salvini úrral. Az ő jelenléte Przemyślben némileg arcátlannak mondható. Azért hoztam neki egy személyes ajándékot. Képviselő úr, szeretném ha ebben a pólóban menne el a határra vagy a menekültközpontba”

– mondta Bakun, majd elővett egy fehér pólót, rajta Putyin arcképével és az „orosz hadsereg” felirattal.

Salvini nem fogadta el ezt, mire a polgármester folytatta.

„A határon vagy az ellenőrző pontokon megnézheted, mit művelt Putyin haverod"

– mondta, az olasz politikus pedig ezután eloldalgott.

Az olasz újságíróknak később megszeppenve fejtegette, hogy sehol sem szabad háborút vívni. (Portal Samorzadowy)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt