Összeverekedett egy ukrán és egy magyar autós Tatán az orosz inváziót jelképező Z betű miatt

idióta rekordok
2022 március 08., 17:50
comments 29

Az egyik autó magyar rendszámú volt, és egy nagy Z betű volt rajta, a másik ukrán rendszámú, és a Z betű miatt verekedtek össze, írta az incidensről egy olvasói beszámoló alapján a Telex. Később a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság is megerősítette a lapnak, hogy március 6-án reggel egy 57 és egy 47 éves férfi konfliktusba keveredett egymással. A két személy egymás járművét megrongálta a náluk lévő eszközökkel. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük büntetőeljárás a Tatai Rendőrkapitányságon. A konfliktust az robbantotta ki, hogy az egyik járműre „Z” betű volt felragasztva.

Ahogy arról korábban írtunk, az Ukrajna elleni invázió alatt a Z az orosz megszállók jelképévé vált, már a putyini propaganda is nagy erőkkel használja. Az persze rejtély, miért gondolja Magyarországon bárki jó ötletnek, hogy felragassza a betűt az autójára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.