Miért lett putyinista háborús szimbólum a Z?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak háború
2022 március 7., 14:55
comments 31

Először februárban, még az orosz invázió hivatalos kezdete előtt tűntek fel képek az orosz hadsereg járműveire festett Z betűkről. Ez korábban nem volt bevett jelzés, Z nincs is az orosz ábécében. Mégis hamar egyértelmű lett, hogy ez most általánosan használt jelzés a hadseregnél.

A háború második hetére látszik, hogy a Z a háborús propaganda eszköze. Putyinista szimbólum/mém lett, amit már az emberek mozgósítására is használnak.

Ebben a videóban például már egységes Z-mintás pulóverekben vonulnak fel:

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt